Sarti apartmani leto 2017

Sitonija plaže

Najlepše plaže Sitonije:

Sarti plaža
Orange beach
Bahia beach
Karidi beach
Klimataria beach
Goa beach
Talgo beach

Club Paradiso brine o svojim putnicima. Preko našeg on-line booking servisa omogućena Vam je potpuno besplatna usluga slanja upita i rezervacija smeštaja.

Home O mestu Sarti

O mestu Sarti

Na „srednjem“ prstu trozubca Halkidikija, Sitoniji,na istočnoj strani nalazi se slikoviti nekada ribarski gradić SARTI. Gleda ka Atosu (Svetoj gori), u potpunosti podređen turistima. Savremene, nove vile sa lepim apartmanima, nekoliko hotela, centar sav utonuo u mediteransko zelenilo u kome su se ušuškali kafićii, taverne, disko-barovi. Tri kilometra duga, neobično lepa peskovita gradska plaža po ivici načičkana raznovrsnim restoranima sa plodovima mora i gostoljubivom atmosferom. Predivni sutoni nestvarnog kolorita jednostavno ostavljaju impresiju da smo zaista u blizini bogova.

Ovde se leti živi i uživa do duboko u noć. U neposrednoj blizini je još nekoliko božanstvenih plaža (Karidi, Vurvuru, Kavurotripes, Orange Beach, Porto Koufo, Toroni...). Preporučujemo izlete koje nikako ne treba propustiti… Sveta gora, Meteori, Solun, Neos Marmaras, grčko veče, mini krstarenja... a sve to uz nezaboravno opuštanje u smaragdnoj, kristalno čistoj vodi Egeja oduvek privlači turiste iz cele Evrope. Rečju, Sarti je prijatno otkriće za one koji nemaju dovoljno informacija o ovom dragulju Halkidikija. Izvanredan položaj Sartija i njegove predivne plaže uvek iznova ushićuju posetioce.

Suštinski Sarti je podeljen na  dva dela, stari deo koji leži severno i novi, južniji deo. U starom delu plaža je promenadom - korzoom odvojena od bašti taverni koje se u nizu ređaju jedna iza druge. Crkva u Sartiju je osnovana i izgrađena 1867 god. a prateća zgrada 1900 god. Kratkom jednodnevnim izletom možete posetiti manastir Ksenofontos, koji se nalazi na samo 500 m od Sartija. Sagradio ga je 1010 god vlastelin Ksenofon a danas ima izuzetnu biblioteku sa preko 4000 knjiga. Preporučujemo i posetu manastiru Ksiropotam posvećenom 40 mučenika Sevastijskih, značajnim i po tome što se u njemu čuva hrisovulja Milutina Nemanjića iz 1292 a njom je potvrđen manastirski posed.

Na centralnom poluostrvu Halkidikija, Sitoniji,na njenoj istočnoj obali leži živopisni, nekada ribarski gradić Nea Afisia, današnji Sarti. U vizantijsko vreme nosio je naziv Sartis i pripadao je manastiru Ksiropotamos (suvi potok) sa Svete Gore. Značenje imena potiče od kralja Sartia koji je živeo u ovoj regiji i napravio grad Stratoupulos koji je potonuo. Iizbeglice iz Male Azije naseljavaju Sarti 1922 god, neke od slikovitih kuca iz tog doba postoje I dan danas u starom delu Sartija. Naziv Sarti pronađen je u spisima Herodota. Ostaci prvobitnog, drevnog naselja mogu se pronaći iznad zaliva Sikia.

portokali beach

 
Copyright © 2011-2017 Sarti apartmani leto 2017. All Rights Reserved.
Powered by Club Paradiso

Vremenska prognoza

Apartmani 2017

Sarti apartmani 2017

Izdvajamo iz ponude

Apt htl Sarti inn
Vila Mihalis-Akis
Vila Vabinis
Vila Iorana
Vila Talizeti
Vila Jorgos
Vila Afroditi
Prijave i inforamacije:
011/ 72 47 012
011/ 72 40 928

Anketa

Kako Vam se dopada sajt?
 
Banner